Το 1ο Γεν. Λύκειο Καρδίτσας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, Αρναία ,Πάρκο του Αριστοτέλη και Αρχαία Στάγειρα- Ολυμπιάδα.

Οι μαθητές και συνοδοί απόλαυσαν την πρώτη μέρα τα μνημεία του Δίου και της Θεσσαλονίκης (Ροτόντα και Αγία Σοφία). Την επόμενη μέρα σε μια ολοήμερη εκδρομή, αρχικά περιδιάβηκαν τη διατηρητέα όμορφη πόλη της Αρναίας, με ξενάγηση στον παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που έχει γυάλινο πάτωμα ώστε να φαίνονται από τους επισκέπτες οι ανασκαφές.

Στη συνέχεια πειραματίστηκαν στα φυσικά όργανα στο πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, το κοίλο κάτοπτρο, τη δίνη, το ηλιακό ρολόι. Το μνημείο είναι αφιέρωμα στο μεγάλο αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, που κάθε χρόνο χιλιάδες σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται. Αργότερα, με έναν περίπατο, ξεναγήθηκαν διεξοδικά στο μαγευτικό λόφο των Αρχαίων Σταγείρων και τον τάφο του Αριστοτέλη από τον πρόεδρο των ξενοδόχων και του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, κύριο Σαρρή, ο οποίος προσφέρθηκε εντελώς εθελοντικά.

Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν το περίφημο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, με τα σπάνια εκθέματα και την καταπληκτική αρχιτεκτονική. Γενικά η επίσκεψη αυτή θεωρούμε ότι ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για όλους μας, αφού ταίριαζε ακριβώς με τα πολιτιστικά προγράμματα της διευθύντριας, κυρίας Τσιούντου Αναστασίας: “Αρχαία τέχνη”, στο οποίο συμμετέχουν 30 μαθητές της Γ Λυκείου και το ανάλογο πρόγραμμα της κ. Μαϊμάνη Χρυσούλας και του κ. Ακρίβου Βασίλη, με θέμα: “Φιλοσοφικές αναζητήσεις στα μονοπάτια του Αριστοτέλη”, όπου συμμετέχουν 35 μαθητές της Β τάξης.

thessaloniki 2018 1  thessaloniki 2018 2 
 thessaloniki 2018 3  thessaloniki 2018 4