Το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο μαθητικό συνέδριο που διοργάνωσε στις 10 και 11 Μαΐου 2018 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Πινακοθήκης Καρδίτσας και οι μαθητές μας έλαβαν μέρος με τέσσερις εισηγήσεις.

Η πρώτη αφορούσε μια πρωτότυπη ερευνητική εργασία με θέμα «Η εξάλειψη των πλαστικών σακουλών και η προστασία της θαλάσσιας ζωής», με εισηγητές τους μαθητές της Β τάξης Ευάγγελο Κάσσο, την Αντωνία Λιακοπούλου και τον Αλέξανδρο Κοτρώτσιο.

Η άλλη εισήγηση αφορούσε τα σχολικά προγράμματα “Στα μονοπάτια της Βυζαντινής τέχνης και του Αριστοτέλη” που τα παρουσίασαν ο μαθητής της Γ τάξης Παναγιώτης Χρυσικός και η μαθήτρια της Β τάξης Βασιλιάνα Θέου.

Η τρίτη συμμετοχή αφορούσε μια μελέτη του μαθητή μας Κάσσου Ευάγγελου,με θέμα “Γεωγραφικό Προφίλ στην Ανάλυση Εγκληματικών Ερευνών”.

Τέλος οι μαθητές μας Βασιλιάνα Θέου και Κάσσος Ευάγγελος συμμετείχαν με τους μαθητές του 4ου Λυκείου Καρδίτσας στην παρουσίαση του προγράμματος “Euroscola”και παρουσίασαν την επίσκεψή τους στο Στρασβούργο και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το Ευρωκοινοβούλιο. Όλες οι εισηγήσεις ήταν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εργασίες και τις ωραίες ιδέες τους.

Sinedrio 2018 2  Sinedrio 2018 3  Sinedrio 2018 1