Μια διασκεδαστική και χρήσιμη εκπαιδευτική διαδρομή των Terminators ολοκληρώθηκε ?             

IMG 20170123 105526 IMG 20170311 155802
IMG 20170312 121707 IMG 20161212 133455

Robot game, design, γνώση, έρευνα, project και οι προσωπικές αξίες ήταν οι βασικοί σταθμοί αυτής της διαδρομής. Η φαντασία, η δημιουργικότητα, ο συναγωνισμός, η ομαδικότητα και η καινοτομία ήταν στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των μαθητών του 1ου Λυκείου Καρδίτσας: Κάσσου Ευάγγελου, Κατσάρα Αίγλης, Κατσιφού Μάρας, Κεραμίδα Χρίστου, Κοτρώτσιου Αλέξανδρου, Λιακοπούλου Τόνιας, Λιασκοβίτη Παναγιώτη, Μαυρογιάννη Κωνσταντίνας, Σαριδάκη Ραφαηλίας και του μαθητή του 6ου Γυμνασίου Καρδίτσας Νομικού Πάρη προκειμένου να συμμετέχουν στη διοργάνωση ρομποτικής First Lego League 2017 ? Αnimal Αllies, με μορφή διαγωνισμού, στη Θεσσαλονίκη στις 10, 11 και 12 Μαρτίου 2017.

Η ομάδα μας, αν και έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε συναφή διαγωνισμό, έδειξε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μεγάλο ενθουσιασμό και ασχολήθηκε ατελείωτες ώρες προκειμένου να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του διαγωνισμού.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας η ομάδα μας κατάφερε να πάρει μεταξύ εκατό περίπου ομάδων την ένατη θέση στο Robot Game, να είναι υποψήφια για βραβείο ομαδικότητας στα Core Values και μια ανάσα για υποψήφια βραβείου στην καινοτόμο λύση του Project, στην παρουσίαση του Project, στην έμπνευση των Core Values και στον αξιοπρεπή επαγγελματισμό των Core Values.
Ως συντονιστής θα ήθελα να ευχαριστήσω:
- τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας για τη χορήγηση του σετ ρομποτικής,
- τη Διεύθυνση και τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας για την συνεργασία και την κατανόησή τους,
- το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας για την προσφορά της όμορφα σταμπαρισμένης φανέλας της ομάδας,
- τους γονείς των παιδιών της ομάδας που συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας,
- τον κο Μπάρα Ιωάννη για τις εύστοχες παρατηρήσεις του,
- την κα Γκορίλα Χρυσούλα, καθηγήτρια χημικό του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας, που βοήθησε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με τις εύστοχες παρατηρήσεις της και με την καταλυτική της παρουσία στη 3μερη διάρκεια του διαγωνισμού και τέλος
- περισσότερο από όλους τους μαθητές που ενεπλάκησαν με συγκινητικό πάθος και πολύ ενέργεια προκειμένου να τα καταφέρουμε.
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε αυτά τα παιδιά που με έκαναν να αισθανθώ γεμάτος και περήφανος από την πολύμηνη συνεύρεσή μας.

Ο συντονιστής της ομάδας Αναστάσιος Νομικός, καθηγητής φυσικός και υποδιευθυντής του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας.