Οι μαθητές της Β΄ τάξης  στo πλαίσιo του μαθήματος της  ερευνητικής εργασίας με  θέμα την τέχνη από την αρχαιότητα ως σήμερα και με υπεύθυνη του μαθήματος την κ.  Μαυρογεώργου Ελ.  παρακολούθησαν  επιμορφωτικό σεμινάριο για τη φωτογραφία , το videoκαι την εξέλιξή τους που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου από τον κ. Κ. Ντάλλα, υπεύθυνο της λέσχης φωτογραφίας. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν  τόσο  από την εξελικτική πορεία  των φωτογραφικών μηχανών όσο και  από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους από παλαιότερα ως σήμερα.                                                                                                                                                             

Οι μαθητές γνώρισαν είδη φωτογραφίας, κριτήρια αξιολόγησής τους, φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία είτε για το θέμα τους είτε για την τεχνική τους.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν video και προβληματίσθηκαν τόσο για την τεχνική της καταγραφής θεμάτων όσο και για τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας ήχου και εικόνας για την καλύτερη δυνατή  απόδοση του θέματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές  για το έργο του Κερτές, του Μπρεσόν αλλά και για  πολλά άλλα έργα με αναφορές στη φύση , στον άνθρωπο ,στα σύγχρονα προβλήματα των πόλεων.