1o_gel_-_gel_mouzakiou_1
1o_gel_-_gel_mouzakiou_3
1o_gel_-_gel_mouzakiou_4
1o_gel_-_gel_mouzakiou_5
1o_gel_-_gel_mouzakiou_6
1o_gel_-_gel_mouzakiou_7
hmitelika-basket-1
hmitelika-basket-5
hmitelika-basket-6
1/9 
start stop bwd fwd
 

Την επανάληψη του περυσινού δραματικού τελικού καλαθοσφαίρισης μαθητών λυκείου Ν. Καρδίτσας θα παρακολουθήσουμε και φέτος, αφού 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας και ΓΕΛ Παλαμά αναδείχτηκαν νικητές στους σημερινούς (21/11) ημιτελικούς και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον τελικό της Τρίτης.

Στον 1ο ημιτελικό, το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας, χωρίς να ιδρώσει απέκτησε από το  1ο λεπτό μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, προηγήθηκε ακόμη και 0-22, για να έρθει το πρώτο καλάθι της ομάδας του Προαστίου στο 14?, μετά από γκολ-φάουλ του Παππά (3-20). Το επόμενο καλάθι ανήκε επίσης στο ΓΕΛ Προαστίου που μείωσε σε 5-20, για να απαντήσει εμφατικά η ομάδα του Γιάννη Καρβούνη, κάνοντας το 5-30, σε χρονικό σημείο που ο προπονητής του 1ου ΓΕΛ άλλαξε ολόκληρη τη βασική 5άδα, ενώ το σκορ ημιχρόνου «έκλεισε» στο 6-35.

Το ?τροπάρι δεν άλλαξε, αφού και στο β? μέρος το 1ο ΓΕΛ συνέχισε το «βιολί» του, αύξησε τη διαφορά και μετά από 24 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 9-59! Στην τελευταία περίοδο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι 5αδάτοι των τυπικά φιλοξενούμενων πήραν ανάσες και έτσι το τελικό 16-65 ήρθε φυσιολογικά  να δώσει την πρόκριση στους περυσινούς πρωταθλητές.

**Στα αξιοσημείωτα η μαζική παρουσία μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας στις κερκίδες του κλειστού, οι οποίοι δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα, αφού τραγουδούσαν καθόλη τη διάρκεια των δύο αναμετρήσεων χριστουγεννιάτικα κλασσικά τραγούδια, πρωτοτυπώντας για ακόμη μία φορά, ενώ το τύμπανο έδινε το ρυθμό, συνοδευόμενο από ήχους κλειδιών σε μπρελόκ που λειτουργούσαν ως τρίγωνα!

Τα δεκάλεπτα: 0-18, 6-35, 9-59, 16-65