(Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες απο τα εγκαίνια) 

 

Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο Γενικό Λύκειο της Καρδίτσας συνοδεύτηκε και από τα επίσημα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου, γεγονός που περιβάλλεται από ιδιαίτερο συμβολισμό. Το αρχαιότερο σχολείο της πόλης μας στεγάζεται πλέον στο πιο σύγχρονο διδακτήριο, και μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και επικουρικό προσωπικό απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά του, που ικανοποιούν τις σημερινές παιδαγωγικές, διδακτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα ικανοποίησης, συγκίνησης και προσμονής, και παρευρέθησαν οι νυν και τέως Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ Τιμόθεος και Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας  Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Καρανίκας, οι σχολικοί Σύμβουλοι κκ Πασχαλίνα Κόζυβα, Μαριάνθη Μπατσίλα και Ηρακλής Τσιάμαλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γονείς και μαθητές, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν βουλευτές της Καρδίτσας.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Παπανούσκας, σε μια συμβολική κίνηση, παρέδωσε το κλειδί του παλαιού κτιρίου του 1ουΛυκείου, με την ευχή να αξιοποιηθεί σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη δεξίωση που ακολούθησε, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, οι καλεσμένοι αντάλλαξαν ευχές, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου.  

 

Η ομιλία του Διευθυντή του Σχολείου Μιχάλη Παπανούσκα