1o ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο Σεραφείμ Σπανός στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας

 

Τελείωσε το 2ο Γυμνάσιο Αρένων Βόλου (εξατάξιο) το 1976 και εισήχθη στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1982 με το πτυχίο του Φυσικού. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την μετεωρολογία. Μετά την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις προσελήφθη από τον ΕΛΓΑ στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας όπου και εργάσθηκε επί 10ετία ως επαγγελματίας μετεωρολόγος.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του εκεί πραγματοποίησε πλήθος επιμορφώσεων σε θέματα τροποποίησης καιρού και έλαβε το πτυχίο του προγνώστη Α τάξης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το 1990. Τη διετία 1994-1996 αποσπάστηκε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Αγρομετεωρολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου ασχολήθηκε με Αγρομετεωρολογία και Τηλεπισκόπιση.

Το 2000 εγκατέλειψε τον ΕΛΓΑ και από τότε εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής κλάδου ΠΕ04. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη διδακτορική του διατριβή που άρχισε το 1999 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε θέματα Συνοπτικής Κλιματολογίας και ολοκληρώθηκε το 2004. Κατά το 2007 κατέλαβε τη θέση Υπευθύνου στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας, ασχολούμενος με την επιμόρφωση καθηγητών μέσης εκπαίδευσης σε θέματα εργαστηριακής Φυσικής-Χημείας-Βιολογίας. Από το 2011 έως το 2015 υπήρξε διευθυντής στο Γυμνάσιο Ιωλκού ενώ σήμερα είναι Δ/ντης στο 2ο ΓΕΛ Βόλου.

Έχει βραβευθεί σε δύο πανελλήνιους αγώνες κατασκευών και πειραμάτων και σε τρεις πανελλήνιους διαγωνισμούς καλύτερου εκπαιδευτικού σεναρίου. Επίσης έχει κερδίσει την πρώτη θέση σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Βίντεο.

Η εκπαιδευτική του εμπειρία συμπληρώνεται από διδασκαλία (2002 έως το 2004) στο εργαστήριο μετεωρολογίας του Τμήματος Δασοπονίας στο ΤΕΙ Λάρισας και από διδασκαλία (2004 έως το 2011) των μαθημάτων μετεωρολογίας, αγρομετεωρολογίας και βιομετεωρολογίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με θέματα την Φυσική της Ατμόσφαιρας την Μετεωρολογία-Κλιματολογία και την Διδακτική των Φυσικών Επιστημών.

Είναι μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και διδάσκει στα σχολεία που αυτή οργανώνει κατά την τελευταία πενταετία. Η δραστηριότητα αυτή και η αναζήτηση βιωματικών εμπειριών γνώσης τον οδήγησε στην επίσκεψη φημισμένων διαστημικών υπηρεσιών όπως της ESA στην Ολλανδία και της NASA στην Αλαμπάμα όπου πραγματοποίησε επιμορφώσεις με πρακτική εξάσκηση σε θέματα διαστημικής.

 

 

© 2024 - 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας

Job Done! - Slumdog Team